Кількість
|
Вартість
|
||
|
Стружка виготовляється з кокосових горіхів. Для цього потрібно розбити стиглий плід, злити солодкувате молочко та відокремити м’якоть від твердої шкаралупи. Надалі процес відрізняється – хтось перетворює м’якоть на стружку, а потім висушує, хтось – навпаки. Але в результаті виходить пухка однорідна субстанція з оригінальним ароматом та горіховим смаком. Це і є кокосова стружка, знайома з кондитерських виробів.
Найчастіше її використовують для приготування солодощів – додають у крем, в морозиво та помадки, посипають нею торти та цукерки. Втім, ця приправа надає пікантності та деяким м’ясним стравам, а також салатам. Крім того, стружка кокосу широко застосовується у косметичних засобах. Її використовують як скраб і додають у пілінг.
У м’якоті кокосу дуже багато клітковини, тому, вживаючи її регулярно, можна добре почистити кишечник. У стружці також багато корисних жирів та рідкісних вітамінів. Її корисно вживати людям із хронічними серцево-судинними захворюваннями